H isodeco  είναι μια εταιρεία η οποία λειτουργεί από το 1972. Οι παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ποσότητα σε ορυκτά ή κονιάματα, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Λειτουργεί με ISO 9001 και ο ποιοτικός έλεγχος που διενεργείται καθημερινά, καλύπτει όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Η πατητη τσιμεντοκονια ISODECO είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν με ιστορία δεκαετιών, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στα νησιά των Κυκλάδων για αποθήκες, πηγάδια και ακόμα και πατητήρια μούστο. Πρόκειται για ένα πλήρως φυσικό, οικολογικό και βιοκλιματικό υλικό, με κύρια συστατικά τη θηραϊκή γη (είδος χώματος), την υδράσβεστο, τη χαλαζιακή άμμο και το κεραμάλευρο.

Όπως θα δούμε και στη συνέχεια η πατητη τσιμεντοκονια έχει αρκετές εφαρμογές και μπορεί να τοποθετηθεί από δάπεδα και κατακόρυφους πλαϊνούς τοίχους ως σκάλες, πάγκους και πισίνες, ενώ επιλέγεται το ίδιο συχνά για επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. Το ιδιαίτερο στυλ και η καλόγουστη εμφάνιση της, σε συνδυασμό με το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής αντοχής, κάνουν την πατητη τσιμεντοκονια μια πραγματικά ξεχωριστή επιλογή, ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Η σημαντικότερη παράμετρος βέβαια για να έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα, τόσο εικαστικά όσο και λειτουργικά, είναι να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο και αξιόπιστο συνεργείο, που θα εγγυηθεί το ποιοτικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια εργασία που αν και δεν είναι τόσο περίπλοκη, έχει 3-4 σημεία που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, δεξιότητα και κυρίως εμπειρία, που σίγουρα δεν κατέχει οποιοσδήποτε μάστορας.

Αρχίζοντας την ανάλυση για την πατητη τσιμεντοκονια, να τονίσουμε εξαρχής ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απλή τσιμεντοκονια. Η τσιμεντοκονια γενικά είναι υλικό πλήρωσης, που μπαίνει ως γέμισμα πάνω από μπετόν για να το επιπεδώσουμε και να δημιουργήσουμε την κατάλληλη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια θα υποδεχθεί την τελική επίστρωση. Από εκεί και πέρα ως τελική επίστρωση μπορεί να μπει οτιδήποτε, όπως πλακάκι, βιομηχανικό δάπεδο ή ακόμα και πατητη τσιμεντοκονια. Η πατητή διαφέρει συνεπώς της απλής, καθώς αποτελεί ένα βιομηχανικώς παραγόμενο υλικό, που αφότου αναμειχθεί με νερό εφαρμόζεται ως τελική επιφάνεια (διακοσμητικό επίχρισμα) και όχι ως γέμισμα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

Μάλιστα χαρακτηρίζεται από ορισμένες ιδιότητες, οι οποίες την έχουν κάνει μια αρκετά δημοφιλή επιλογή, που κατά περίπτωση αποτελεί ιδανική λύση. Ας τις δούμε μια προς μια:

➔ Πρώτο και κύριο είναι το καλαίσθητο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα που προσφέρει. Πρόκειται για μια απόλυτη λεία επιφάνεια σε χρώμα της επιλογής σας, με δυνατότητα επιλογής από περισσότερες από 170 αποχρώσεις.

➔ Μάλιστα το εικαστικό αποτέλεσμα μπορεί να προσαρμοστεί εντελώς στις ανάγκες σας με κάποιον δικό σας συνδυασμό χρώματος και τεχνοτροπίας, που θα έχει ένα πραγματικά μοναδικό και ανεπανάληπτο αποτέλεσμα.

➔ Τεράστια ανθεκτικότητα, ειδικά μετά την τελική επάλειψη με βερνίκι. Πολύ υψηλές αντοχές θλίψης, κάμψης και απότριψης, δεν ρηγματώνει, ενώ έχει και τεράστια ανθεκτικότητα στο χρόνο.

➔ Η πατητη τσιμεντοκονια έχει αντοχή και απέναντι στην υγρασία (πλήρως αδιάβροχη), σε σημείο που επιλέγεται και κατά την κατασκευή πισινών. Ως επακόλουθο δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας ή άλλων βακτηρίων.

➔ Η τελική επιφάνεια είναι μονολιθική, που σημαίνει ότι είναι ένα ενιαίο κομμάτι χωρίς αρμούς, ενώσεις ή άλλου είδους κενά και έτσι δεν είναι ευάλωτο σε μικροδονήσεις και συστολοδιαστολές. Μόνο σε εξωτερικές εφαρμογές θα χρειαστούν αρμοί ανά περίπου 20 μέτρα, διαφορετικά απαιτούνται μόνο περιμετρικοί αρμοί 5-8 χιλιοστά.

➔ Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από κάθε επιφάνεια (πλακάκια, μωσαϊκό, σοβάς, γυψοσανίδα ή οτιδήποτε άλλο) και έχει εξαιρετική πρόσφυση με το υπόστρωμα, με αποτέλεσμα να γλιτώνετε χρόνο αλλά και χρήμα για την αποξήλωση της προηγούμενης επιφάνειας.

➔ Η διαδικασία εφαρμογής αν και έχει ορισμένα σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, ενώ σαν υλικό η πατητη τσιμεντοκονια δεν απαιτεί την προσθήκη κανενός άλλου υλικού, παρά μόνο νερού.

Έχοντας αυτά τα κύρια πλεονεκτήματα η πατητη τσιμεντοκονια είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια σειρά από εφαρμογές, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι το ύψιστο και μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα, συνδυαζόμενο με υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα, για αυτό επιλέγεται αρκετά συχνά για ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται για τις υψηλές απαιτήσεις τους. Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό, καθώς μπορεί εξίσου εύκολα να εφαρμοστεί σε πιο περιορισμένους επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε κατοικίες, με πιο συχνή επιλογή το μπάνιο.

Αντιστοίχως εκτός από εσωτερικούς χώρους δεν είναι σπάνια και η εφαρμογή της εξωτερικά, όπου θέλουμε να δώσουμε έναν πραγματικά διαφορετικό τόνο. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε την πατητη τσιμεντοκινια σε πισίνες, αυλές ή σιντριβάνια, ενώ συχνά κατασκευάζονται ή επενδύονται μεμονωμένα αντικείμενα, όπως πάγκοι, νεροχύτες, γλάστρες, καρέκλες, τραπέζια, βάζα κ.α., καθαρά για διακοσμητικούς λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι πως όπου και αν την επιλέξετε θα έχετε ένα ιδιαίτερο, πανέμορφο και απολύτως “ελληνικό” αποτέλεσμα.

Για την εφαρμογή διαθέτουμε έμπειρο εξειδικευμένο συνεργείο